partakäkipaholainen "Be yourself; everyone else is already taken." - Oscar Wilde

Rakas Suomi

Rakas Suomen valtio, olen pahoillani etten ole kirjoittanut sinulle vuosikausiin. Viimeksi kirjoitin sinulle liki kolmekymmentä vuotta sitten, ala-asteen toisella luokalla itsenäisyyspäivän aattona. Muistatko, piirsin sinulle myös kuvan missä oli Suomen lippua pitelevä isopäinen poika hymyssä suin. Syy miksi nyt kirjoitan sinulle on se, että olen huolissani. Vaikuttaa siltä, että et ole kunnossa. Onko jotain tapahtunut? Oletko kenties kaatunut liukkailla talvikeleillä ja lyönyt pääsi? Jos voin jotenkin auttaa sinua niin älä epäröi pyytää apua.


Usein kaipaat meiltä yhteisöllisyyttä. Yhteishenkeä, jolla epäilemättä tätä maata on rakennettu. Samaan aikaan kun viisaiden johtajiemme suilla pyydät yhteisöllisyyttä, kiellät sen uhkaamalla verottaa talkootyötä. Viime vuonna saimme lukea kuinka työtön vapaaehtoistyöntekijä menetti työttömyyskorvauksensa, koska hän keitti kahvia kierrätyskeskuksessa. Onko tämä mielestäsi oikein?


Haluat laimentaa keskiolutta ja rajoittaa sen saantia. Ymmärrän huolesi, mutta minä uskon esimerkin voimaan. Hyvä vanhempi opettaa lapsiaan esimerkillä. Siksi ehdotankin, että näytät mallia. Laimenna valmistamasi Koskenkorvan alkoholipitoisuus keskieurooppalaisen viinin tasolle ja rajoita sen myyntiä, sen sijaan että annat potkut tuota alkoholia valmistavan tehtaan johtajalle, koska myynti on laskenut. Ehkä sitten opimme.


En pidä myöskään siitä tavasta kuinka kerrot meille mitä ja miten tulisi syödä. Ilmeisesti ihminen on ainoa eläin, joka on käynyt kuussa ja jolle pitää kertoa mitä syödä. Suurin osa meistä osaa sanoa kädestä päivää ja antaa rahasta takaisin, joten kykenemme myös päättämään mitä syömme. Syömme varmasti epäterveellistäkin ruokaa, mutta se on oikeutemme.


Onnittelen sinua, olet taitava. Osaat laskea, että puiden polttaminen tappaa vuosittain 400 ihmistä. Lämmitän taloani puilla, puilla lämpiää myös saunan kiukaamme kotona ja kesämökillä. Kun mökkisaunan piipusta savu laskeutuu tyynelle järven pinnalle, on siinä jotain niin arvokasta, että sen arvoa ei viisainkaan virkamiehesi kykene laskemaan. Aion myös hankkia tynnyrisaunan talomme pihalle - ilman huonoa omatuntoa.


Sivistys, se on kansalle tarpeen. Kiitos sinulle kirjastosysteemistä, se on loistava! Sivistystä tarjoaa myös Wikipedia, joka on liki kokonaan korvannut raskaat ja valmiiksi vanhat tietosanakirjasarjat. Nyt sinä Suomi olet laittanut poliisissa toimivat virkamiehesi tutkimaan Wikipedian rahankeräystä. Kerrot sen olen laitonta. Minun on mahdoton ymmärtää tätä järjettömyyttä.


Tässä oli vain muutamia esimerkkejä toiminnastasi. Valtion tulisi rakastaa kansalaisiaan, mutta sinä Suomi, sinä rakastat sääntöjä. Rakastat niitä niin paljon, että synnytät niitä jatkuvasti lisää. Toivottavasti luet tämän kirjeen ja pohdiskelet mitä minä olen sinulle kertonut.

Terveisin,

Poikasi Veikko Sorvaniemi


PS. Parane pian!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen
Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

Tämän voi tulostaa ja kiinnittää tiiliskiveen kumilenkillä ja lähettää valitsemaansa osoitteeseen.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Samansuuntaisen kirjeen voisi kirjoittaa EU:lle...
Mutta taattua Veikko-laatua tämäkin kirjoitus.
Skoolaan Valamo-oluella...

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen

Suomessa monta on ihmeellistä asiaa, se hämmästyttää, kummastuttaa pientä kulkijaa....

Ajattelin heittää ideakisan tuon lastenlaulun sanojen muokkaamiseksi kuvaamaan tätä ihmeellistä, holhoavaa kotomaatamme

Käyttäjän kivisto kuva
Harri Kivistö

holhoaminen on aivan väärä sana. vähän kuin kutsuisi keskitysleirien toimintaa holhoamiseksi.

Teijo Minkkinen

Lueskelin yllä olevan kirjoituksen ja olen täysin samaa mieltä. Rakas suomi isoisäni aikoinaan antoi kaikkensa tämä maan eteen.vaikka minä rakastan tätä maata yli kaiken olen vakavissani harkinnut jättäväni sinut sairautesi vuoksi.isoisä anna minulle anteeksi.

Markku Sukanen

Kyllä tästä tulisi parempi valtio jos hip-hoppia kuunteleva nuoriso kiellettäisiin lailla ja pistettäisiin kahvi kortille vanhan venäjän muistoksi...

Enihau, tämän valtion taudeista päästäisiin melkolailla jos poliitikkojen palkat leikattaisiin alas sille tasolle joka vastaisi heidän panostaan maan asiohin - nykytilanteessa näille pullan mussuttajille maksetaan pelkästä tyhjän toimittamisesta monin verroin enemmän kuin rehdin työn tekijöille. Urakkapalkkaista politiikka pitäsi olla - mitä enemmän ja paremmin teet, sitä parempi palkka - mutta jos kuset hommat, ei jää tikkuakaan jäätelöstä käteen.

Toimituksen poiminnat