partakäkipaholainen "Be yourself; everyone else is already taken." - Oscar Wilde

Kiakkovierasjuhlat

Kiakkovierasjuhlijoilla olisi ollut kaikki mahdollisuudet kertoa asiansa rauhallisesti ja hyvällä meiningillä juhlien. Hyvän meiningin sijaan käyttöön otettiin jääkiekkomailat, naamarit ja paukkupommit. Toiminta tuo mieleeni Albert Einsteinin aforismin: ”Vain kaksi asiaa ovat äärettömiä - universumi ja ihmisten typeryys, enkä ole ensimmäisestäkään aivan varma."

Koska hallitus on huono piti hajoittaa näyteikkunoita, autoja, parkkimittareita, töhriä bussin ikkunoita ja piestä kaksi hevosta avohaavoille. Tietynlainen niskurointi, jupina ja pilkka kuuluvat suomalaisuuteen. Tämä käy hyvin ilmi mm. Väinö Linnan Tuntematon sotilas -teoksesta, jossa tilanteeseen tyytymättömät sotamiehet pilkkaavat ja niskuroivat esivaltaa vastaan. He sanovat mielipiteensä reilusti ja suoraan, ilman tyhjäpäistä riehuntaa.

Kun edellisen kerran itsenäisyyspäivänä mellakoitiin osansa saivat mm. taksikuskit, jotka toivat vieraita juhlapaikalle. Minulle ei koskaan selvinnyt mitä pahuutta pienipalkkaiset taksirengit edustavat. Epäselväksi tänä vuonna jäi se, että mitä pahaa Stockmann, pankki, hevoset, parkkeeratut autot tai parkkimittarit ovat tehneet.

Jälkikäteen kuultiin tutut puolustuspuheet. ”vain pieni osa mellakoi.” Tämä lienee totta, mutta jos on kansalaisrohkeutta osallistua mielenilmaukseen vääryyttä vastaan niin sitä pitäisi löytyä myös puuttumaan vähemmistön suorittamaan ilkivaltaan. Jos siihen ei puutu niin sen hyväksyy. Pidän myös melko lapsellisena ajattelua, että laiton mielenilmaus, johon sonnustaudutaan jääkiekkomailoin ja naamarein tulisi luonteeltaan olemaan rauhallinen. Naamareiden käyttöä minulle perusteltiin sillä, ettei ”ohrana” tunnista. Ohranaa suurempi uhka on varmaan mummo. Voi meinaan jäädä joululahjat saamatta jos naama näkyy lehdessä.

Toinen tyhmyyden aalto lähti liikkeelle kun tämä surkeus populistien toimesta täsmäpolitisoitiin. Hallitusta vastustaneet nuoret olivat vasemmistolaisia, siis ihmisiä, joiden puolue on hallituksessa. Ei tässä ollut kyse politiikasta vaan ihan silkasta tyhmyydestä. Vaatimukset ”irtisanoutumisesta” ovat ehkä typerin poliittinen ilmiö, jota itsenäinen Suomi on todistanut.

Tamperelaisena minua rasittaa myös se, että jääkiekko ja Tampereen murrekin piti vetää tähän mukaan tähän säälittävään farssiin.Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

16Suosittele

16 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (35 kommenttia)

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

Otsikossa oli alunperin ajatusviiva. Tämä näyttää estävän toimivan jaon Twitterissä.

Käyttäjän jaanapaju kuva
Jaana Paju

Jääkiekkomaila oli avuton ase, ikkunat eivät hajonneet,
mutta kun pesäpallomaila, niin johan alkoi räiskyä.

Annan pojille piiskaa. Joku ehti ensin?

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Hyvä kirjoitus. Perussuomalaiset intoilivat tässä aika räikeästi syytellen muita malttamatta odottaa lisätietoja. Nyt sitten syytetään uutisointia (tai siis perussuomalaista koskevaa osaa) false flag -operaatioksi. Toiminta kutenkin tuppaa näyttämään hivenen hassussa valossa jos uutisiin uskotaan vain niin pitkään kun yksityiskohdissa ei vilahda mitään omaa puoluetta tahraavaa.

Se mitä monelta on jäänyt huomaamatta, on tilanteen pääjärjestäjänä esiintyneiden anarkistien perinteinen puolueisiin sitoutumaton luonne. Onkin aika hassua syyttää perinteisiä puolueita anarkismivetoisesen toiminnan aikaansaannoksista, vielä kummallisemmaksi kuvio menee, kun syytetään hallituspuolueita hallituksen vastustamisesta. Toki itse tapahtumassa mukana oli varmasti ydinporukan lisäksi erilaisia muita ryhmiä ja yksilöitä kuka milläkin motiivilla, kuten tuon Peran tapaus osoittaa.

Pentti Järvi

"vielä kummallisemmaksi kuvio menee, kun syytetään hallituspuolueita hallituksen vastustamisesta. "

Jospa siinä hässäkässä protestoitiin sitä kun Arhinmäki porukoineen ei eronnutkaan hallituksesta.

Käyttäjän tommijalava kuva
Tommi Jalava

Olihan tuo kohellus vasemmistolaista öyhöttämistä. Sinänsä vasemmistoliittoa ei asiasta tarvitse syyttää, mutta vasemmistoaatteen äänenpainot ja retoriikka näkyvät kiakkovierasjuhlien kutsussa kyllä varsin selvästi, jos ei aivan laput silmillä kulje.

http://kiakkovierasjuhlat.noblogs.org/kutsu/

Käyttäjän olavisalko kuva
Olavi Salko

Seurausten logiikka menee niin, että kun mitään ei tapahdu jollain tietyllä toimintamallilla, niin radikaalimpi toiminta saa sitten huomiota. Itse kannustan näitä mielenosoittajia jatkamaan mielenosoitusten sarjaa. Nuo mainitsemasi pienipalkkaiset taksikuskit, Stockmann, pankki, hevoset, parkkeeratut autot ja parkkimittarit tuskin noussevat julkisuuteen YT - neuvottelujen, työttömyyden, huoltamattomuuden tai käytöstä poistojen myötä.

Valitettavasti suurimman huomion tässäkin rytäkässä saivat aineelliset tuhot, hinta, asioiden rahallinen arvo ja kaikki se, mitä tämä mielenosoitus nyt tulee maksamaan. Mitä se kertoo yhteiskunnasta, jossa me elämme?

Tuskin kukaan on missään vaiheessa tullut ajatelleeksi, tai ainakaan ääneen ihmetelleeksi - että miksi ihmiset kerääntyvät osoittamaan mieltä epätasa-arvon nimissä. Kukaan ei tunnut uskaltavan kysyä, että miten meillä suomessa on varaa järjestää tällaisia juhlia ja kestitä verovaroin näitä silmäätekeviä, kun samaan aikaan meillä on likimain 600 000 työttömän ihmisen armeija elämässä elämää, joka ei johda mihinkään.

Lauri Korhonen

Totta. Enemmän pitäisi puhua niistä poliiseista - ihmisistä - ja hevosista jotka saivat hyökkäyksessä vammoja.

Anarkistit sucks.

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

Jos logiikasta puhutaan niin itse lomautettuna en näe, miten linnajuhlat vaikuttavat siihen tilanteeseen, että ulkomaankauppa ei käy. Jos pippaloita ei olisi järjestetty niin kuinka moni lomautus tai irtisanominen olisi peruuntunut.

Käyttäjän olavisalko kuva
Olavi Salko

Niin.

No, vaikuttavatko linnanjuhlien pitämiset jotenkin myönteisesti ulkomaankauppaan? Noiden irtisanomisten takana onkin kokonainen systeemi, joka muutettuna ymmärrettäväksi kokonaisuudessa on sellainen, jossa ylikansallinen koneisto pyörittää ylikansallista liiketoimintaa kuten ylikansallista liiketoimintaa kuuluukin pyörittää. Siinä jää väistämättäkin yksilö, tavallinen tallaaja, se naapurin Virtanen jalkoihin.

Ennemminkin voisit lomautettuna miettiä, että miksi törsätä rahaa tällaisiin kokkareisiin, kun meillä on näin paljon lomautettuja ja irtisanottuja ihmisiä.

Pentti Järvi

Joskus olen ehdottanut eräänlaista Suomi-juhlaa Olympiastadionille korvaamaan näitä "Linnan" mannekiininäytöksiä. Juhlan päivämäärä voisi olla se 6.12, ellei sitä nyt sitten kertakaikkiaan voi siirtää kesälle. Siirretäänhän muitakin tärkeitä asioita säähän vedoten.

Käyttäjän indy kuva
Torsten Sandberg

tuota, veikko hyvä. siis tampereen murre oli myös mukana. oliskos sulla siitä vähän tuhdimpaa tietoa. vähän niinkuin turun murresta:

http://hikipedia.info/wiki/Turun_murre

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Tampereella pelataan jääkiekkoa uusilla säännöillä.

Lauri Korhonen

Saara Huttunen (vas): "Tarkoituksena oli siis järjestää katukiekkoilua ja tarjota keittoa ja lämmintä mehua."

http://saarahuttunen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1557...

Arvatkaa mikä on ihan parhautta? No mä uskon että jotkut jopa uskoo mitä Saara kirjoitti. Itsekin varmaan.

ROTFLMAO :D

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

No ilmankos ne Stokkan ikkunoita hajoitti: kiakko puuttui. Syy on eliitin, joka oli pistänyt kaupat kiinni. Meinaan tiedän tunteen kun poljettiin pyörällä pyryssä monta kilsaa kentälle. Tungin Aamulehteä punttien sisään molarin patjoiksi ja sitte kysytiin kuka toi kiakon.

Ei kukaan. Harmittihan se.

Seppo Hildén

Kyllä minun mielestäni tapaus on selvä. Jääkiekkovarusteilla ja mailoilla vaŕustautuneet rettelöitsijät olivat selvästi Ilveksen turhautuneita kannattajia, jotka purkivat pahaa oloaan suosikkijoukkueensa nykyiseen heikkoon sarjataulukkotilanteeseen.

Ja siihen, että Tappara on niinkin korkealla kun kakkosena.

Sen takia Ilveksen kannattajat vittuillessaan varmaan piiloutuivatkin paikkoja hajottaessaan Tappara-ikoni Jutilaa esittävien naamareiden taakse.

Mikä minusta - lieventävänä seikkana näin sanottakoon - osoitti selvää huumorintajun kykyä.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Sorvaniemi on asian ytimessä. Hyvä kirjoitus.

Ensi vuonna linnanjuhlat on kuulemma Kuopiossa. Katsotaan sitten kiekkofanit ja murre taas uudestaan.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Oiken hyvä kirjotus! Ja oikeastaan minua harmittaa semmosten puolesta, joila on niinko ideaologista sanomaa asioihin. Tuommonen rettelö-rättälä-porukka vie tillaa perustelluilta ajatelluilta ilmentymiltä tai jotenki niin.

Ari Lotvonen

Tampereella vedetään aina päädystä päätyyn. Keskelle ei jäädä sählyileen.

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

Tämä meemi kiteyttää tapahtuneen melko osuvasti:
http://9gag.com/gag/aXbnR1P?ref=fb.s

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Aamen päälle. Menkööt Helsinkiin riehumaan.

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

Lisäpenaltia pitäisi antaa tästä onnettomasta murteen matkimisesta:
http://kiakkovierasjuhlat.noblogs.org/kutsu/

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi
Minna Eerolainen

Siinä mielessä ovat oikeassa että miksi poliisi tuonne hevosia vei, eikös mellakkavarusteet olisi riittäneet? Kummallinen moraalipaniikki saatu aikaan humalaisen nuorison, osittain lasten riehunnasta. Miksi vasta nämä nimenomaisesti on leimattu poliisin toimesta "rosvojoukoksi", Suomessa on tapahtunut viime aikoina useasti väkivaltaissävytteistä liikehdintää eikä niistä poliisi lukua pidä. Itse en näe Niinistön ja Jennin eliittibileitä niin pyhänä toimituksena ettei sitä saisi mellakoinnilla kyseenalaistaa.

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

Saako myös kyseenalaistaa sinun "toimituksia" hajoittamalla muiden omaisuutta? Tai muiden toimituksia hajoittamalla sinun omaisuutta?

Minna Eerolainen

Juu, Suomessa on hysteerinen suhde omaisuuteen kohdistuvaan rikollisuuteen, tämä näkyy tuomioissa. Tavaranpalvonnasta tuossakin lienee pohjimmiltaan kyse.

Pentti Järvi Vastaus kommenttiin #26

100.000euron edestä tehtiin tuhotöitä.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen Vastaus kommenttiin #26

"Hysteerinen suhde omaisuuteen kohdistuvaan rikollisuuteen"? Voi nyt jumalauta saatana.

Siellä hajotettiin vanhan kirkon ikkunat. Jopa osa mielenosoittajista protestoi sitä vastaan -- ja siitä hyvästä niille hanttiin pistäneille voi antaa tunnustusta. Kyse on _kaikille yhteisestä kaupunkitilasta_, jota nämä helvetin ääliöt pistivät remonttiin. Eheästä ympäristöstä, joka sattumalta on osa tamperelaisten vapautta ja viihtyvyyttä.

Se on ihan saatanan sama vaikka eliitin juhlat olisivat olleet kuinka kamalat. Se ei anna yhtään mitään oikeutusta kellekään tulla hajottamaan minun asuinkaupunkiani. Jokaisen moista toimintaa "ymmärtävän" lasken henkilökohtaiseksi viholliseksi.

Tässä on kaksi päivää lässytetty siitä miten vastaanottoaan viettävä eliitti sulkee silmänsä maassa vallitsevilta yhteiskunnallisilta varjopuolilta. Nyt sitten nähdään ilmeisesti se vaihe, jossa toiset hyväuskoiset sulkevat silmänsä niiltä protestien ja mielenosoitusten varjopuolilta? Siitäkin huolimatta, että nekin voi mitata paitsi rahassa, myös ruumiinvammoissa.

Ari Lotvonen Vastaus kommenttiin #30

Minkä kirkon, ettei vaan Tampereen Tuomiokirkko Armonkalliolla.

Siellä miun ensimmäinen poika kastettiin lähetyspapin toimesta kellarissa. Yritettiin laulaa yhessä. Vaimo eli äiti oli hyvä laulaja. Pappi ei osannut laulaa. Lähetyspapiksi Afrikkaan laitetaan ne, jotka ei osaa laulaa.

Jos sen kirkon ikkunat on säretty, sitten lähen minäkin ja annan pikkupennuille selkään.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #32

Käsitin kulkureitin kuvauksesta että Keskustorilla olevan Vanhan kirkon.

Minna Eerolainen Vastaus kommenttiin #30

Jussi, en tajunnut että olet noin nimby..Tottakai se kirpaisee kun kotikulmilla riehutaan mutta olisi hyvä pitää asiat mittasuhteissa. On Helsingissäkin riehuttu, useasti. Vai enkö ole vaan tajunnut miten tärkeä homma tuo nyt oli tamperelaisille ja sitten tulikin häpeää?

Eilinen uutisointi kertoi että poliisi on tiennyt ja tarkkaillut kiakkoryhmää pitkin syksyä, olisiko kenties voinut siltä pohjalta ottaa hieman iisimmän lähestymistavan? Näen että pöliisin pääasiallinen tarkoitus tuolla oli estää mielenosoittajien pääsy Tamperetalolle. Tässä onnistuttiin, mistä siis maristaan? Oliko viisasta ottaa "viattomia luontokappaleita" tuonne paukkupommien keskelle alunperinkään? Vähän ihmetellen luin jo sitäkin että näitä hepoja oli roudattu Vantaalta asti Tampereelle. Presidenttipari Koivistokin jätti juhlat väliin pitkän välimatkan vuoksi.
Pitäisi katsoa miten maailmalla toimitaan jalkapallohuligaanien kanssa, onko siellä hevosia? Mielipiteeni on että poliisi oli etukäteen bongannut "hyvän vihollisen", punk in finland/takku tyyppiset nuoret ja halusi näyttävällä tavalla itsenäisyyspäivän sotaisaa henkeä kunnioittaen näyttää näille kaapin paikan. Molemmat osapuolet siis provosoivat toisiaan.

Jos nyt ajattelee niin hyvinhän itsenäisyyspäivän juhlinta sujui, kaikki saivat jossain määrin haluamaansa. Siinä huumepoliisi Aarnion todella räikeänkuuloiset manööverit jäävät hetkeksi sivuun kun voidaan osoittaa todellisen "rosvojoukon" koostuvan epäoikeudenmukaisuuteen nuoren ihmisen herkkyydellä reagoivat lukiolaiset ja muut suruttomat säpinään valmiit sällit. Illan kuningatarkin taas löytyi, se oli Elina Kiikko, muut yritti liikaa:)

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

En pitänyt kirjoituksesta, mutta hyvin se kirjoitettu.

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

Mikä siinä oli ei-pidettävää?

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Kiova for to day ja Pariisi 1968, Praha 1968, Unkari 1956, hevosten ja mielenosoittajien yhteenotto Helsingin rauhanfestivaaleilla...ne olivat siinä ei-pidettävää...

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Mitään tästä poistamatta, touche. Ensi vuonna ensisammutusyksikkö, notaarin varmistettua veden lämpötilaksi +37, hajoittava suutin letkun päähän pari pyyhkäisyä ja jäädään odottamaan.

Toimituksen poiminnat