*

partakäkipaholainen "Be yourself; everyone else is already taken." - Oscar Wilde

Kaveria ei jätetä

Olen pitänyt sota-ajoilta peräisin olevaa sanontaa: "Kaveria ei jätetä" arvokkaana suomalaisena periaatteena. Kaveria on autettu ja tuettu hädän hetkellä huolimatta hänen aatteistaan. Ajat ovat muuttuneet. Sen puolesta puhuu Greenpeace-aktivisti Sini Saarelan tapaus. 


Juuri ne tahot ja henkilöt, jotka liputtavat isänmaallisuuden puolesta hyökkäävät nyt Saarelaa vastaan. Häntä ei nähdä ensisijaisesti pulassa olevana suomalaisena. Viherpiipertäjä, puunhalaaja, sinisilmäinen, tyttönen, porkkananpurija... muun muassa näillä termeillä Saarelaa kuvaillaan keskusteluissa.  Vaikuttaa siltä, että suurin virheensä ei ole ollut yritys kiivetä Gazpromin  öljynporauslautalle vaan hänen aatteensa, johon kuuluu mm. arktisen alueen suojelu aktivisteille tyypilliseen tapaan.

Venäjän oikeuslaitos toimii kuten toimii, sille emme voi mitään. Se ei kuitenkaan estä meitä noudattamasta tuota ”kaveria ei jätetä” -periaatetta. Suomi on pieni kansa. Vaikka emme jakaisi Saarelan poliittisia näkemyksiä, voimme silti pitää häntä kaverina. Asenneilmasto Suomessa on muuttunut ikävästi. Pinnan alta, ties mistä pimeydestä, on esiin noussut ”mitäs tilasit” -periaate.

 

Muutamassa vuodessa suhtautuminen Venäjään on muuttunut rajusti. Tarja Halosen presidenttikaudella häntä soimattiin Venäjän mielistelystä. Nyt nuo häntä syyttäneet tahot ovat suurimpia Venäjän mielistelijöitä. Olisi mielenkiintoista tietää syy tähän takinkääntöön.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

33Suosittele

33 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (131 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Persulla ei kavereita ole. Sitä pelätään eniten, jolla on isoin pyssy.

Harri Rautiainen

Mun isälläni on isompi kuin sun isällä!

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

No onhan se hyvä tommonen komee torvi...

Jonas Hellgren

Entäs ne tulevaisuuden lapset joilla on kaksi isää. Yhteensä tosi iso.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Toveria ei jätetä ! Kait ????

Venäjä elää omaa eloaan riippumatta Suomen vihepunapiiperöistä.

Halusitpa tai et.

Toveri Halosesta sen verran, ettei hän nähnyt suomalaista yrittäjää tai yrittäjyyttä minkään arvoisena omassa elokuvassaan.

Teille siitä, tovereitako ne nyt olivatkaan !

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Hyvä kiteytys, Veikko.

Ensinnäkin tähän liittyy paljon lapsellista ajattelua, että sillä olisi minkäänlaista merkitystä, että yksi aktivisteista on juuri suomalainen. Se voidaan unohtaa heti kättelyssä. Greenpeaceen liittyvässä elehdinnässä Venäjä ei ehdi kansallisuuksi sörkkimään, vaikka jotkut suomalaiset nyt niin hädissään hätiköivät.

Itsekin olen ihmetellyt tätä tiettyjen tahojen yltyvää ja kiihtyvää Venäjä-rähmäilyä, kun siihen ei ole edes mitään erityistä tarvetta.

Yhteisiä arvoja?

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Olisiko yhteinen nimittäjä homofobia?

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

Some try to act as if they are ideologically close to us... But I did not. I made it clear that I wanted money and he respected me because of that... I lit up my Cuban Cigar.

About common values... I spit on all the rules and regulations ;)

Käyttäjän ViljoRafaelHeinonen kuva
Viljo Heinonen

Tässähän vain selviää, kuka todella on Sini Saarelan kaveri. "Mistä tunnet sä ystävän.." jne.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Partisaanilaulun hyräilyä neuvostoliittolaisten partisaanien muistoksi, jotka Suomessa murhasivat ja terrorisoivat itärajalla äitejä, lapsia ja vanhuksia jatkosodan aikana.

Viljo Heinosen tyylitaju ja historian tuntemus pettävät jälleen kerran.

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

Minun on muuten myönnettävä, että itsekin suhtauduin aluksi tähän tapaukseen "mitäs tilasit" -tyylillä. Pienen hetken pohdittuani korjasin pienen häpeän saattelemana suhtautumistani.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Minun on myönnettävä taas, että suhtautumiseni on koventunut ns. "puolustuksen" antamien kommenttien myötä. Rikoksen uusija on rikoksen uusija, joten enemmän kallistun "mitäs tilasit" -linjalle.

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

Niin kuten kerroinkin niin asenneilmasto on muuttumassa "mitäs tilasit" -suuntaan. En arvannut, se mekanismi on noin herkkä, että "puolustuksen" kommentit koventavat sitä.

Saarela on rikkonut lakia, jota hänelle luetaan kuten kaikille muille. En hänen rangaistuksesta tai sen oikeellisuudesta edes kirjoittanut vaan siitä miten häneen suhtaudutaan netin palstoilla.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #123

Puolustajat kertovat, että aiemminkin on samalla lautalla käyty osoittamassa mieltä - ja tämä suomalainen on ollut mukana.

Kansalaisuus ei oikein paina, kun rikoksen uusijasta on kyse.

Mikä asenneilmasto se on, että "meidän kansalaisethan saa toimia niinkuin tykkäävät"? Tällä mentaliteetillako me tuolla Euroopassakin vaikutamme niissä "päättävissä pöydissä"?

Nyt pitää vain toivoa, ettei tuomio ole aivan kohtuuton.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Samaa olen hieman ihmetellyt, miten helposti ollaan oman maan kansalainen "luovuttamassa" muitten kynsiin. Jokin tässä yhteiskunnassa on muuttumassa.

Olli Polli

Seppo: "Tässä yksityisoikeudellisessa tapauksessa emme voi teitä auttaa."

Miellyttävä vastaus suurlähetystöltä, kun kohde maan oikeus eväsi tulkin!

Minun fantasiani Suomen avusta on kuolleet jo aikoja sitten!

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Todella paljon on muuttunut jo!

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

"Muutamassa vuodessa suhtautuminen Venäjään on muuttunut rajusti. Tarja Halosen presidenttikaudella häntä soimattiin Venäjän mielistelystä. Nyt nuo häntä syyttäneet tahot ovat suurimpia Venäjän mielistelijöitä. Olisi mielenkiintoista tietää syy tähän takinkääntöön."

Tämä miete on tullut täällä usein esille. No, persut eivät tällaisiin vastaile vaikka heistä on nyt kysymys.

Tosiaan, persut antaisivat Venäjän/Putin-nuoleskelussaan Sini Saarelan mätänevän Venäläissesä vankilassa loppuun asti. Empatiaa siltä puolelta ei ole nähtävissä. Pelkkää syyllistämistä.

Tuota on äärioikeistolaisuus. Se on Putinilaista demokratiaa, itäeurooppalaista demokratiaa.

Kommunismista äärioikeistolaisuuteen matka on yllättävän lyhyt hyppy. Sen Putin, Venäjän presidentti,- ja Suomen persut ovat osoittaneet.

Suomalainen, älä luota Perussuomalaisen puolueen tukeen, jos joudut ulkomailla vaikeuksiin.

Käyttäjän topiassalonen kuva
Topias Salonen

Huomionarvoista myös on muuten että ennen tätä tapausta aina kun Greenpeace teki jotain Suomessa tai muualla länsimaissa, nämä samat ikuisuusjäärät olivat aina valittamassa että "mikseivät mene Venäjälle? siellä olisi todellisia ongelmia! Ei taida pullamössöjen kantti kestää tosimaailmaa!" tms. ja nyt kun aktivistit ottivat riskejä ja puuttuivat maailman ensimmäiseen arktisen alueen kaupalliseen öljynporauslautan toimintaan, niin ei kyetä tunnustamaan sitä Greenpeacen aktivistien rohkeutta ympäristönsuojeluun, myös Venäjällä. Sen sijaan ollaan vahingoniloisia.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Oivallus Topias. Oikeaan osunut oivallus.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Minä ainakin kunnioitan sitä, että tosiaan vihdoin osoittivat mieltään myös valtiossa, jossa siitä voi oikeasti saada tuntuvia rangaistuksia. Se ei kuitenkaan tee heidän teostaan yhtään vähemmän rikollista. Greenpeace ja vihreä aate yleisestikin on aiheuttanut valtavia tappioita Suomen kansantaloudelle, erityisesti metsäteollisuudelle, joten kunnoitusta heruu, mutta ei sympatiaa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Topias S.,

Huomionarvoista myös on muuten että Greenpeace kertoo olleensa Venäjän aluerajojen ulkopuolella, ei Venäjällä.

Ei Venäjällä !

Tarkkuutta argumentointiin, ettei Greenpeacen toiminta kärsi sisätiloissa kyyhöttävien, villasukat jalssa lojuvien passiivisten Greenpeace-amatöörien vuoksi.

Jarkko Hietala

Kansa ihailee voimankäyttöä ainakin niin kauan kun se alkaa kohdistua heihin itseensä ja omiin perheenjäseniin. Voimanköytön kohteeksi joutuneet usein leimataan joksikin kasvottomaksi massaksi joka jotenkin on ansainnut kohtalonsa.

Mielestäni kaikkien, jotka ihailevat kovia toimia kannattaisi miettiä ovatko he edelleen samaa mieltä jos he itse joutuvat niiden toimien kohteeksi? Tilanteet elämässä kun tuppaavat muuttumaan. Jos valtio muuttuu todella autoritaariseksi totuus kun on se, että kukaan ei pysty olemaan niin yhteiskuntakelpoinen ja huomaamaton, että olisi täysin turvassa kovalta voimankäytöltä.

Sen takia on aika ristiriitaista, että kovaa voimankäyttöä tietyissä piireissä ihaillaan.

Olavi Mansikka

hetkinen nyt. mulle ihan sama mitä saarela edustaa. edelleen pointissa pysyn rikkoi tietoisesti lakeja ja joutuu maksamaan siitä. noi iltapäivälehtien jutut on niiden juttuja. veikkaan saarelan palaavan suomeen vuoden sisällä.

Sama juttu jos suomalainen syyllistyy varkauteen tai murhaan ulkomailla. maan lakien mukaan tulee silloin toimia.

Törkeätä verrata saarelaa sotilaisiin jotka tämän maan pelastivat. he toimivat maan puolesta ei jonkun kasvottoman yhteisön. lisäksi GP on lakimiehiä paikkala. eikä kaikkeen provoon kannata uskoa. GP saanut paljon pahaakin aikaan.

Käyttäjän topiassalonen kuva
Topias Salonen

Mistä lähtien maapallon luonto on "kasvoton yhteisö"?

Olavi Mansikka

pyhä yksinkertaisuus teidän kanssa. en puhu luonnosta vaan GP:stä. ajatelkaa nyt sillä järjellä joka teille annettu. Todella typerä kommenti aivot on ajattelemista varten.

Käyttäjän topiassalonen kuva
Topias Salonen Vastaus kommenttiin #20

Ja Greenpeace toimii luonnon puolesta. Ellet sattunut tietämään, kyseessä on ympäristöjärjestö.

Tietenkin voit kehitellä salaliittoteorioita miten asia ei ole näin, mutta niillä nyt on yhtä paljon painoarvoa kuin kreationismilla tai että tupakka on harmitonta ja ilmastonmuutos on vaintutkijoiden puijausta.

Olavi Mansikka Vastaus kommenttiin #29

voi herra jumala sun kanssa. jos kerran noin typerä olet niin ole. Tiedän kyllä greenpeacen... tiedän varsin hyvinkin. järjettömiä vaatimuksia pohjoisessa. Mä en mitään salaliittoteorioita kehitä. puhun kokemuksesta mitä ne hääräs lapissa. täysin ylimitoitettua suojelua. puhun siitä miten ihmisiä sorretaan tietyllä alueilla. Tyrylle sama juttu. nää on kuin demarit syöpä maailmassa. te jotka kannatatte teitä voi verrata murhaajien kannattajiin. rikollisten suosijoihin. Hoitakaan neuvottelemalla asiat ei laittomuuksilla. ei se teidän tapa ole sen oikeampi kuin muidenkaan. GP jäänyt valehtelusta väärenöksistä kiinni.

Sä Topias olet todella typerä provokaattori. enempää en käy asiasta keskustelua. Kun tuo typerys meni rikkomaan lakia venäjällä hänet tulee tuomita sen lakien mukaan. vai vaahtoatkos jostain muuta lainrikkojasta että pitää päästä pois jos lakia rikkoon. Oma syy kun meni ei siinä sen kummempaa...

Jonas Hellgren

"Mistä lähtien maapallon luonto on "kasvoton yhteisö"?"

Mistä lähtien maapallon luonnolla on ollut kasvot??
Missä sen naaman voi nähdä??

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

"eikä kaikkeen provoon kannata uskoa. GP saanut paljon pahaakin aikaan."

GP tuo mieleen ensimmäisenä formulakilpailut.

Mitä pahaa Greenpeace on sanut aikaan?

Olavi Mansikka

Kumma kun muut lyhentää GP se ymmärretään. tietenkään demari ei ymmärrä. joka muutenkin kannattaa rikollisuutta. mm puoletoverin ministerinä antamaan oikeuden tuomion kumoamista. Kyllä jämpti on näin.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry Vastaus kommenttiin #36

Olavi, ei jämpti ole niin.

Jämpti on niin, niin kuin minä sen sanon.

...Kyllä jämpti on niin...

Olavi Mansikka Vastaus kommenttiin #40

Höpö höpö tyry. se mitä sä sanot on ainakin täällä täyttä paskaa. tiedät sen. pyrit vaan provosoimaan. Ei muuta rikollisen puolustajalta voi odotaa... se että vasemmisto pitää oikeutena rikkoa lakia ei ole mitenkään ylevää... luultavasti tekee suurimmasta osasta naurettavan. et sä sanontoja omista. joten turpa tukkoon ja iltalääkeet nassuun...

Kyllä jämpti on niin.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry Vastaus kommenttiin #41

Ei Mansikan kommenttiin voi järkevästi vastata. Se on sitä, johon mansikoissa olen tottunut.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #36

Mikä ihme tommonen Mansikka vaahtoo? en oo ennen törmännyt noin älyvapaisiin solvauksiin. Ooks sä ihan TÖÖT.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

100 miljoonaa venäläistä tulkitsee GP:n aktivisten iskun märkänä rättinä kohti kasvoja.

Kuinka itse tulkitsisit asian ?

Sielläkin haluavat saman elintason, kuin mistä itse olet heitä moittimassa.

Vaioliko syy sittenkin ideologinen ?

Joko hävettää ?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Onko sinulla valtakirja kaikilta sadalta miljoonalta?

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Hassua, mutta itse epäilen, että ne 100 miljoonaa venäläläistä ovat paljon enemmän huolissaan niistä venäläisistä jotka ovat mm. perussuomalaisen maahanhmuuttokriittisen siiven hampaissa kuin yhdestä suomalaisesta aktivistista joka on osa 20-30 hengen joukkoa.

Pentti Järvi

Marko. En ole kuullut tai lukenut, että persuilla olisi mitään venäläisiä vastaan. Rikolliset tietysti ovat oma lukunsa, mutta yleisesti ottaen.

Kuinka 100 miljoonalla venäläisellä on niin paljon parempaa tietoa kuin minulla?

Venäjällä tuskin ollaan huolissaan laihasta suomalaisesta kiipeilijätytöstä, vaan Greenpeacen provosoivasta toiminnasta omalla talousalueellaan.

Pentti Järvi

Marko. En ole kuullut tai lukenut, että persuilla olisi mitään venäläisiä vastaan. Rikolliset tietysti ovat oma lukunsa, mutta yleisesti ottaen.

Kuinka 100 miljoonalla venäläisellä on niin paljon parempaa tietoa kuin minulla?

Venäjällä tuskin ollaan huolissaan laihasta suomalaisesta kiipeilijätytöstä, vaan Greenpeacen provosoivasta toiminnasta omalla talousalueellaan.

Jonas Hellgren

"Hassua, mutta itse epäilen, että ne 100 miljoonaa venäläläistä ovat paljon enemmän huolissaan niistä venäläisistä jotka ovat mm. perussuomalaisen maahanhmuuttokriittisen siiven hampaissa kuin yhdestä suomalaisesta aktivistista joka on osa 20-30 hengen joukkoa."

Kerro nyt Marko meillekin, mitä venäläisiä on persujen hampaissa?
Enenmmän ne rajan takana tuntuvat olevan huolissaan niistä venäläisistä lapsista jotka ovat suomalaisten sosiaaliviranomaisten hampaissa. Ja ne ämmät tuskin ovat persuja.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Ei riitä häpeä venäläisiltä ryöstäjiltä, se porauslautta on vietävä pois.

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Mielestäni meidän on hyökättävä Syyriaan koska suomalaisia taistelee siellä kapinallisten riveissä. Eikö.

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

Lähde ihmeessä jos siltä tuntuu. Siellä voit kokeilla ihan konkreettisesti tuota "kaveria ei jätetä" -periaatetta.

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Voi voi, unohdin laittaa ironiavaroituksen, koskaanhan ei pitäisi lukijasta liikaa kuvitella.

- Ei muuten pidä rikkoa yhteisöä jos haluaa kokea yhteisyyttä.

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi Vastaus kommenttiin #47
Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #47

Ironia tuskin koskaan ymmärtää kaikki lukijat, sitä saa kyllä varoakin.
Ja mist sen voisi aina tietää mikä on ironia mikätosissaan sanottu , en minä ainakaan kun on niin vastakkaisia mielipiteitä.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

Hyvin oivallettu ja nähty tämän ristiriitaisen, kaksinaismoralistisen ilmiön taakse.

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Sini parantaa maailmaa konkreettisesti ... yksi vihreä kerrallaan Venäjälle vankilaan. Mutta vauhti ei riitä. :o)

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Minusta on hieman epäreilua alkaa osoittamaan sormella PerusSuomalaisia ja syyttämään meitä ja ainoastaan meitä siitä, että olisimme Suomalaista aktivistia vastaan. Etenkin yleistäminen on mielestäni yhtä väärin, kuin yleistää kaikki Somalialaiset maahanmuuttajat raiskaajiksi.

Näkisin, että tapaukseen liittyy poliittiset tarkoitusperät, sekä Saarelan oma ideologia. Sinällään ihan oikean asian puolesta Sini lähti "ristiretkelle" ja kiipesi vieraaseen alukseen, mutta tämä tapa ei ole minustakaan hyväksyttävää, eikä lain puitteissakaan.

Jos sitten aletaan puhumaan isänmaan kansalaisesta, niin kysyisin miksi kukaan polittisesti aktivoitunut ei ole aijemmin ottanut asiaa esille, kuten tässä kommenttiketjussa? Siellä niitä suomalaisia rekkakuskeja viruu edelleen tutkintavankeudessa venäjällä. Ovatko he jotenkin vähempiarvoisia suomen kansalaisia? Miksi?

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Seppo, persut ovat olleet esillä tässä foorumissa Sini Saarelan tekoa vastaan enemmän kuin muut. Oikeastaan muut puolueet eivät ole edes tulleet esille. Persut ovat, ja kielteisessä mielessä.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Vai niin. Oliko Sini Saarelan teko sitten oikein?

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry Vastaus kommenttiin #42

Mielestäni se oli rohkea teko, ja Venäjää vstaan tehty teko. Täällähän on tuotu jo esille, että persut ovat kritisoineen Greenpeacen toimivan vain länsimaita vastaan. Venäjää vastaan eivät väittämän mukaan uskalla.

Persut ovat väittäneet...

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #48

Rohkea se oli, mutta oliko oikein? (Nyt meen vannaan eukon kanssa. Moro!)

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

En mielestäni osoittanut teitä puolueena. Sinun kirjoituksesi oli hyvä. Rekkakuski-vertaus on hyvä. Onko tutkintovankeudessa viruva "lihaa syövä rekkakuskikin" saanut mitä on tilannut?

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

En kohdistanut kehenkään yksilöön, en sinuunkaan. Rekkakuskit tuskin saavat mitään toivomaansa ruokavaliota, joten mikä tekisi Sinin kohdalla poikkeuksen kun kyseessä on venäjä? Lääkkeet vangituille tulisi ehdottomasti toimittaa myös venäjällä.

Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #53

Mainitut lääkkeet ovat lisävitamiineja, joita Saarela tarvitsee yksipuolisen vegaaniravintonsa vuoksi. Venäläisen vankilan muonilla niihin ei ole mitään tarvetta.

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi Vastaus kommenttiin #93

Lehdessä mainittiin, että Saarelalta on poistettu kilpirauhanen, ja että lääkitys olisi siihen. Lääkkeet hän jo saikin, joten kyse tuskin oli vitamiineista.

Mistä tämän lisävitamiinijutun luit?

Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #122

En tarkkaan muista, mutta kotimaisesta mediasta. Liittyi lääkkeen ottamisen vaikeuteen, kun kello on viety.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Oletko Lavikainen nähnyt sen ainakin Hesarissa julkaistun videon tapahtumista?
Minusta te olette hyvinkin yksilöllistä porukkaa ja yleistän vain puolueen omien linjauksien perusteella.
Niistä rekkakuskeista en satu tietään mitä ovat tehneet, mutta vankilaolot ovat aika karseet siellä.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

"...vauhti ei riitä."

Ei riitä, ei. Mutta se perhosen siiven lyönti...

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Kuulema Suomen valtio tukee Saarelaa. Minusta se riittää aivan hyvin.

Saarelan jalustalle nostaminen tai väheksyminen siltä pohjalta, että hän on suomalainen, on ihan turhaa.

Kun kaksi tsekkiläistä pelintekijää mätäni kuukausikaupalla Kreikkalaisessa vankilassa valokuvien ottamisesta, en nähnyt päiväkaupalla otsikkoja iltapäivälehdissä.

On vaikea ymmärtää, millä tavalla tämä greenpeace-aktiivi on jotenkin sen kummempi asia.

Käyttäjän topiassalonen kuva
Topias Salonen

Antti,
"Kun kaksi tsekkiläistä pelintekijää mätäni kuukausikaupalla Kreikkalaisessa vankilassa valokuvien ottamisesta, en nähnyt päiväkaupalla otsikkoja iltapäivälehdissä.

On vaikea ymmärtää, millä tavalla tämä greenpeace-aktiivi on jotenkin sen kummempi asia."

Miten olisi se yksinkertainen asia, että Saarela on suomalainen, ei tsekkiläinen?

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Sillä on merkitystä, koska?

Pidätettiinkö hänet, koska hänellä on suomen passi? Kiipeilikö hän öljyaluksella pääasiassa "suomalaisuuttaan"?

Niin. Hän on ennemminkin "greenpeacelainen", kuten nämä muutkin pidätetyt aktiivit, siten verrattavissa tsekkiläisiin pelintekijöihin.

Käyttäjän topiassalonen kuva
Topias Salonen Vastaus kommenttiin #39

Antti,
"Sillä on merkitystä, koska?"

Koska olemme Suomessa. Suomalaista mediaa kiinnostaa mitä huomionarvoista suomalaisille käy ulkomailla enemmän kuin mitä huomionarvoista tsekkiläisille tapahtuu ulkomailla. Siksi Saarelan tapaus on Suomen mediassa näkyvämpi kuin tsekkiläisten tapaus.

Lauri Korhonen Vastaus kommenttiin #74

Missä oli teidän vetoomukset kun kaksi _suomalaista_ siepattiin taannoin Jemenissä?

Suomalaisuus käy hyvästä keppihevosesta aktivistille. Puusta tehtynä sen voi polttaa tarvittaessa. Pilkkoa päreiksi tai tehdä vaikka klapeja jos siltä tuntuu. Yrittää vedota kun on hätä.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen Vastaus kommenttiin #102

Olihan siitäkin jälleen kerran keltalehdet täynnä printtiä. Ja silloinkin mietin, että miksi.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen Vastaus kommenttiin #74

Ajattelit, että kun tarpeeksi kiertää kehää, siihen löytyy joku järki?

Ville Karppinen

Ei asia varsinaisesti voi olla niinkään, että kansallisuuden perusteella pitäisi antaa anteeksi tiettyjä hölmöilyjä. Jos parhaaseen Darwin awards-tyyliin nuohoaa savupiippua käsikranaatilla vaikka takassa on valkea, on idiootti ihan joka maassa ja ansaitsee lopputuleman.
Tuo "mitäs tilasit"-ajatustapa edustaa tietynlaista realismia, joka ei sovi taas yhteen kovinkaan hyvin empatian kanssa - ja tätä Veikko yrittänee selittää; empatian puute on tätä päivää ja joskus aiemmin on ilmeisesti ollut jonkinlaista kansallista yhteisöllisyyttä.

Yllättävän suureksi dilemmaksi tämä asia muodostui omassa pääkopassani, kun toisaalta ei haluaisi pahaa kenellekään ja toisaalta en voi välttyä ajatukselta, että ihmiset jotka luulevat omistavansa maailman, yrittivät häiritä porukkaa, joka todella omistaa maailman (tai ainakin suuren palasen siitä).
Mutta niin se vaan on että kaiken rahan, vallan, byrokratian ja ahneuden takana on jossakin kaukana kuitenkin yksilö, tässä tapauksessa Sini, eikä naivius ole ennenkään ollut Suomen kansan oikeustajussa tai omassa päässäni tarpeeksi hyvä syy joutua istumaan vuosikausia Venäjällä vankilassa.

Mutta yleisen käsityksen pitäisi kuitenkin olla se, että kun tästä ei oikein ota selvää suuntaan tai toiseen, niin lienee parempi vaan olla ottamatta kunnolla kantaa ennemmin, kuin toivoa toiselle pahaa ihan vain vittumaisuuttaan.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson
Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Tämä nyt näyttää ennemminkin loanheittokampanjalta persujen niskaan kuin varsinaisesta asiasta puhumiselta. Aivan sama ilmiö nähtiin kun Breivik Norjassa tappoi nuoria, perussuomalaisten syytä sekin oli, varsinkin Halla-aho kuulemma oli yllyttänyt.

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

En maininnut perussuomalaisia missään kohtaa kirjoitustani. Jos olet perussuomalainen ja tunnistit itsesi blogistani niin en voi sille mitään.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

#51 Vihreät eivät kai ole yhtään yrittäneet antaa hullun papereita Sini Saarelalle, eivätkä kiistää että olisivat samanmielisiä.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Persuilla oma napa on aina mielessä ja slogan on jo pitkään ollut "kaverille ei jätetä".

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Tasavallan presidentti on lähtöjään Kokoomuksesta.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Yleisradio uutisoi: " [Presidentti] Niinistö muistuttaa, että Greenpeace ja Sini Saarela ottivat ison ja tietoisen riskin protestoidessaan Venäjän öljynporausta vastaan Petshoranmerellä."

Kuka jätti? Ne isänmaan liputtajat?

http://yle.fi/uutiset/presidentti_niinisto_toivott...

Käyttäjän ViiviPartanen kuva
Viivi Partanen

Mistä se johtuu, että kun on kyse luontoaktivisteista tai sateenkaari porukasta, niin jumalaton mekkala, riitely ja inttely on aina käynnissä?

Käyttäjän topiassalonen kuva
Topias Salonen

Koska ympäristönsuojelu ja sateenkaarioikeudet ovat verrattain nuoria yhteiskunnallisia ilmiöitä, muutamien vuosikymmenten ikäisiä, minkä takia konservatiiviset ihmiset vetävät herneitä nenään näiden toiminnasta.

Käyttäjän ViiviPartanen kuva
Viivi Partanen

Nuori ilmiö, jonka vuoksi on olemassa ryhmä, joka vetää herneen nenään? Herne nenässä, koska nuori ilmiö?

Voi hyvää päivää... eiku yötä!

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Samaa mieltä muuten, mutta enemmän tässä on minusta viherpiipertäjien vastustamista kuin Venäjän mielistelyä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Mitään mekkalaa oikeudenmukaisuudesta ei nostettu kun suomalainen mies sai 2 vuoden vankeustuomion vakoilusta Tanskassa pari vuotta sitten.

Käyttäjän homonatura kuva
Outi Hoikkala

Miltä kuulostaisi tulevaisuudessa otsikko: ”Suomalainen nainen Greenpeacen johtoon.” Siinä vaiheessa moni varmaan alkaisi ihan tosissaan miettiä mitä GB oikeasti on ja tekee?

Greenpeacen toimet ovat aina hyvin johdettuja ja suunniteltuja, se että nyt otsikoissa on vaalea suomalainen nainen, on onnistuneen mediasuunnittelun tulosta. Näkyvyys on taattu ja siitä pisteen Greenpeacelle.

Saarela ei tässä jutussa häviä mitään, hän ei ole uhri, eikä häntä ole pakotettu tekemään mitään mitä hän ei itse olisi etukäteen tiennyt. Ehkä ainoa yllätys, jos sekään, Greenpeacelle tullee olemaan se, että Putin kääntää jutun vielä voitokseen, joten turha arvostella häntäkään tässä vaiheessa. Hyvä medianhallinta on molempien osapuolien taito.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Greenpeace on tehnyt öljylauttaiskun tietäen, että Venäjän presidentti Vladimir Putin kääntää jutun voitokseen ?

Olen varma, ettei suomalainen Sini Saarela ole tätä tiennyt eikä käsittänyt. Tunnen myötähäpeää ja sääliä tämän nuoren naisen vuoksi riippumatta hänen kansallisuudestaan.

Greenpeace on käyttänyt törkeästi hyväkseen nuoren naisen naiiviutta. Lapsellisuus ja herkkäuskoisuus joutuvat koetukselle venäläisessä vankilassa.

Lapsiraukka.Voimia.

Käyttäjän homonatura kuva
Outi Hoikkala

Pekka, meistä kukaan ei vielä varmuudella tiedä miten juttu tulee päättymään. Saarela saa joka tapauksessa paljon medianäkyvyyttä ja hänellä on tulevaisuudessa paikka Greenpeacen organisaatiossa, joten ei hän tyhjänpäälle jää.

Se miten Putin kääntää asian itselleen parhain päin on vielä arvoitus, mutta aivan varmasti hän sen tekee. Putin voi armahtaa vangitut tutkintavankeuden jälkeen ja heidät lähetetään kotimaihinsa tuomittaviksi, vastuu siirtyy meille, mitenkä sitten suut pannaan?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #81

Presidentti Paasikivi totesi aikoinaan, että tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku.

P.S. Suomessa suu pannaan aina säkkiä myöten.

Käyttäjän homonatura kuva
Outi Hoikkala Vastaus kommenttiin #83

Niin Pekka, jos suomalainen on tehnyt ulkomailla rangaistavan teon, voidaanko hänet palautuksen jälkeen jättää Suomessa rankaisematta? Mehän vaadimme Suomessa rikoksen tehneitä palautettaviksi ulkomailta Suomeen syytettäviksi ja rangaistaviksi. Suu säkkiä myöden siis.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #90

Kyllä voidaan jättää rankaisematta.

Esimerkiksi Saudi-Arabiassa sinut Outi voidaan tuomita raippoihin ja vankilaan autolla ajamisesta, mutta ennen oikeuden määräämää rangaistusta pääset diplomaattiteitse Suomeen.

Pelkäät turhaan, että sinua täällä Suomessa odottaa rangaistus autolla ajamisesta Saudi-Arabiassa.

Miten sinäkin voit olla noin naiivi ?

Käyttäjän homonatura kuva
Outi Hoikkala Vastaus kommenttiin #92

Lehtitietojen mukaan Saarela ei ajanut autoa Saudi-Arabiassa :)

Käyttäjän timohellman kuva
Timo Hellman

"Lapsiraukka" on kolmenkympin hujakoilla oleva nainen.

Oletko sinä kenties "seniili papparainen"?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #142

Iältään Sini Saarela voisi olla oma lapseni.

Käyttäjän miljasaresvaara kuva
Milja Saresvaara

Juttu on vähän kaksijakoinen sen verran kuin olen seurannut. Että onko tämä se oikea tapa toimia, kun tietää tarkkaan Venäjän toimintatavat, että välittömästi lättyyn tulee jos näin toimii. Toisaalta jos ei rikottaisi normeja välillä tällä tapaa niin olisiko esim. historiassakaan kaikkia niitä hyviäkään uudistuksia tehty tai tapoja muutettu ilman "tottelemattomuutta".

Itse toki kannatan oli Sini tai kuka muu suomalainen, niin kippaamista takaisin Suomeen, ei tällaisesta teosta nyt vuosikausia vankilassa Venäjällä ole kohtuullista olla, pistäköön Venäjä Sinille vaikkapa maahantulokiellon tai muuta vastaavaa jos se luetaan siellä kovan luokan teoksi.

Jonas Hellgren

"Itse toki kannatan oli Sini tai kuka muu suomalainen, niin kippaamista takaisin Suomeen, ei tällaisesta teosta nyt vuosikausia vankilassa Venäjällä ole kohtuullista olla,"

Sini kiiluvasilmäisenä aktivistinä tiesi riskinsä. Turha rypistellä enää kun paskat on jo housuissa.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Anteeksi mitä? Koska tiesi, että voi tulla kohtuuttomat rangaistukset, ovat nuo rangaistukset ihan ok?

Ei hitto, mitä paskaa.

Jonas Hellgren Vastaus kommenttiin #154

"..ovat nuo rangaistukset ihan ok?"

En ole koskaan sellaista väittänyt.
Väitän että Sini tiesi riskit, ja oli valmis ottamaan ne vaikka tuomio onkin ihan perseestä, kärsiköön tekojensa seuraukset.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

"Muutamassa vuodessa suhtautuminen Venäjään on muuttunut rajusti. Tarja Halosen presidenttikaudella häntä soimattiin Venäjän mielistelystä. Nyt nuo häntä syyttäneet tahot ovat suurimpia Venäjän mielistelijöitä. Olisi mielenkiintoista tietää syy tähän takinkääntöön."

Samaa olen seurannut ja ihmetellyt suuresti?

Markus Ronkainen

Hyvät kommentoijat puolueeseen ja elämänkatsomukseen katsomatta: Olennaista on käsittää minkä vuoksi Greenpeace Pohjoisella Jäämerellä operoi. Jokainen, joka on vähäkään mediassa nähnyt raportteja Venäjän öljynporauksista arktisilla alueilla, ei voi hyväksyä siellä tapahtuvaa luonnon raiskausta. Öljyvuotoja tapahtuu aina kuten Shellin johtaja on sanonut Alaskan arktisten alueiden öljynporauksesta. Pohjoisen herkän luonnon vuoksi öljynporaukset on tehtävä erittäin harkitusti ja hyvin turvatoimin. Nythän näin ei ole.

Greenpeacen toiminta Gazpromin ja Venäjän kritisoimiseksi vaikkakin olisi laitonta on oikein. Mikä ei ole oikein ei voi olla lakikaan.

Sini Saarelan kritisoijat voisivat ensin perehtyä syihin, joiden vuoksi joku on valmis herättämään meitä/teitä, jotka olemme/-tte unessa.

Katso: http://www.greenpeace.org/finland/fi/kampanjat/ilm...

Greenpeace on kritisoinut myös Kanadan - Alaskan alueen öljynporauksia ja naurettavia öljyonnettomuuden torjuntasuunnitelmia.

En ole vihreä - enää sitten 80-luvun. Vihreät ovat jämähtäneet city-eliitiksi. Ville Niinistön uskottavuus on kääntäen verrannolinen hymyn ja naurun määrään tv-haastatteluissa. Poltetaan nyt sitten kivihiiltä kotimaisen bioenergian sijaan. Anna mun kaikki kestää.

Käyttäjän PekkaSavolainen kuva
Pekka Savolainen

Häkissä on myös venäläisiä (itse asiassa 17 eri maan kansalaisia), ja varsinkin venäläisen valokuvaajan pidätys on ollut venäläiselle medialle märkä rätti kasvoille, ja siihen on myös reagoitu.
Arctic Sunrisen kipparina on muuten sama mies, joka komensi Rainbow Warrioria, kun Ranskan tiedustelupalvelu DGSE räjäytti sen Aucklandissa. Iskussa menehtyi yksi laivan miehistöön kuuluva, ja tapaus aiheutti Ranskassa hallituskriisin. Puolustusministeri Charles Hernu ja DGSE:n päällikkö Pierre Lacoste erosivat.
Arctic Sunrise on rekisteröity Hollannin lipun alle, ja maan hallitus on esittänyt virallisen vaatimuksen kansainvälisillä vesillä aseellisesti haltuunotetun aluksen ja sen miehistön palauttamisesta. Joku pahantahtoinen voisi pitää aluksen valtausta Venäjän aluevesien ulkopuolella, jonne rannikkovartioston toimivalta ei yllä, vaikkapa merirosvouksena.

http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/62731-venalaismed...

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

Arvostan Siniä. Hänen ja hänen kaltaistensa toimilla maailmasta saattaa tulla parempi paikka.

Lauri Korhonen

Nytkö sitten kaikkien suomalaisten pitäisi olla keskenään kavereita ja suurinpiirtein julistamassa sotaa yhden Aatteen puolesta - kun yksi tiedostava meni ja saattoi itsensä tietoisesti pulaan?

Moni suomalainen saa suvaitsevilta psakaa niskaan ettei mitään rajaa. Ja sitten yksi episodi ja Bang! - osuu tuulettimeen. Niin johan taas kehuja ropisee kun eivät raukat osaa asettua yhteiseen rintamaan puolustamaan Aatetta. Aatetta joka on valmis vaikka viemään leivän tavallisen suomalaisen pöydästä jos se koetaan maailmaa pelastavaksi. Tai edes parantavaksi.

Apu kelpaisi kyllä sitten kun on hätä. Muuten kohdellaan kuin typeriä rumia mitään mistään ymmärtämättömiä rasisteja. Apu kelpaisi mutta haukkua pitää.

Minne unohtui yht'äkkiä puheet Suomesta puuttuvasta yhtenäiskulttuurista?

”Haaveillaan menneestä Suomesta, jossa oli yhtenäiskulttuuri. Tällaista Suomea ei ole koskaan ollut eikä koskaan tule olemaan”, Arhinmäki sanoi.

http://www.minedu.fi/OPM/Tiedotteet/2013/08/kulttu...

Talvisota ja henki. Ne menivät jo ettekö muista? Kiitos 1939-1940.

Käyttäjän PekkaSavolainen kuva
Pekka Savolainen

Shell joutui vetäytymään Alaskasta merkittävän tupeksinnan seurauksena, ja nyt ollaan Gazpromin kanssa "yhteistyössä" siksi, että venäläiset normit tekniikan, turvallisuuden ja ympäristön suhteen ovat venäläiset...
Shelliä avusti Alaskassa kaksi suomalaisen valtionyhtiön jäänmurtajaa, jotka ovat valmiita jatkamaan ensi kesänä Venäjän Arktiksella. Porausten aloittaminen tarkoittaa sitä, että tuulettimeen tulee ennemmin tai myöhemmin suurempi läjä, ja tämä tapahtuu sen verran lähellä, että vaikutukset myös Suomelle ovat merkittävät.

http://ens-newswire.com/2013/08/07/alaska-judge-va...

Lauri Korhonen

No lähettäkää seuraavaksi hieman järeämpää kalustoa kehiin jos uskotte että keinonne tepsii.

Asia ja huoli voi olla vaikka kuinka oikea silti toimintatapojen suhteen on turha odottaa hyväksyntää.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Talvisota? Moni tiedostava "meni ja saattoi itsensä tietoisesti pulaan." Persu olisi pitänyt tapansa mukaan vahvemman puolta.

Lauri Korhonen

Jäikö pointti jotenkin epäselväksi?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #104

Jäi. Talvisodassa taisteltiin länsimaisen suvaitsevaisuuden puolesta. Siis senkin, että idiootit saavat heilailla eduskunnassa.

Lauri Korhonen Vastaus kommenttiin #107

Väärin. Talvisodassa taisteltiin Suomen itsenäisyydestä. Siitä että Suomi saisi itse päättää mm suvaitsevaisuudesta.

Typeryksiä Suomessa on aina riittänyt. MOT.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #110

Typeryksiä on aina Suomessa ollut. Mutta ei aikoihin liikettä joka kannustaa ja hyödyntää juuri heitä.

Lauri Korhonen Vastaus kommenttiin #131

Eikös Greenpeace ole vaikuttanut maassa jo jonkin aikaa.

Jonas Hellgren Vastaus kommenttiin #131

"Typeryksiä on aina Suomessa ollut. Mutta ei aikoihin liikettä joka kannustaa ja hyödyntää juuri heitä."

Ei aikoihin? Vanhimmat puolueet ovat jo ajalta ennen itsenäisyyttä.
Ja tuo kirkkokin on elänyt Suomessa typeryksien kustannuksella jo jokunen sata vuotta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Yleensä vaan jos itsen kanssa vastakkaista politiikkaa tekevä on vaikeuksissa niin vahingoniloa hieman peitellään. Persut taas mäiskii sitä.

Lauri Korhonen

Totta. Mielipiteitten avoimuus ja rehellisyys on tunnetusti Perussuomalaisten vahvuus.

PS:n tavaramerkki.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #138

Ihmisten huonojen puolien korokkeelle nostaminen on kyseenalista eikä sillä ole mitään tekemistä rehellisyyden ja avoimuuden kanssa. Kulttuurimme on kuitenkin omatuntokulttuuri. Rohkaisemalla ihmisten matalampia puolia ps´n tapaiset liikkeet asettavat ihmiset ristiriitatilanteisiin joissa he ajautuvat sisäisiin konflikteihin.
Kritiikkiä vanhaa valtaa kohtaan voi myös esittää menettämättä ihmisarvoaan ja luopumatta länsimaisesta omantunnon kulttuurista. Se vaatii vaan hienosäätöä.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Maassa makaavaa on yleensä turvallisinta potkia. Persut eivät mielellään ota riskejä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #155
Käyttäjän PekkaSavolainen kuva
Pekka Savolainen

Shell ja Gazprom ovat ottamassa kohtuuttomia riskejä hyvin herkän ja palautumattoman ympäristön kustannuksella. Porausten aloittaminen on jo nyt 4 vuotta myöhässä teknisten ongelmien vuoksi, ja jos ne alkavat, jonkinasteinen katastrofi Arktiksella on vain ajan kysymys. Itseni on hyvin vaikea nähdä tätä Venäjän "sisäisenä asiana", ja aivan samoin on ihmisoikeuksien laita. Molemmista säädetään myös kansainvälisillä sopimuksilla, ja jos näillä niin sanotusti pyyhitään sitä taaempaa puolta, on rauhanomainen kansalaisaktivismi täysin hyväksyttävä tapa tuoda asia esille.
Gp:n aktivistit eivät missään vaiheessa ole kieltäneet tekojaan, tämä on yleinen periaate, ja ovat valmiit vastaamaan teoistaan myös juridisesti, mutta rikosnimikkeen on vastattava teon tunnusmerkistöä. Venäjällä kuitenkin näyttää olevan tarve linjata suhtautumistaan aktivismiin, kuten se on jo jonkin aikaa tehnyt muun kansalaistoiminnan suhteen.
Jos ihan noin arkijärjellä ajattelee, pitäisi jokaiselle olla selvää, että aktivistien syyttäminen merirosvouksesta, josta rangaistusmaksimi on 15 vuotta, tarkoittaa suunnilleen sitä, että Korkeasaaren lauttaan kaiteen yli kiipeämisestä (tai sen yrityksestä), josta ei aiheudu vahinkoa, langetettaisiin meillä elinkautinen.
Ihan noin heittona, jos kyseessä olisi suomalainen nainen, joka islamistisessa sharia-maassa olisi nauttinut pullon olutta, ja tuomittaisiin tästä rikoksesta perinteiseen raipparangaistukseen, olisiko meikäläinen reaktio sama kuin Saarelan kohdalla? Mitäs meni sinne ryyppäämään?

http://platformlondon.org/2013/04/09/shell-and-gaz...

Käyttäjän MaaritKankare kuva
Mari Kankare

Luultavasti suomalaiset olisivat äänekkäästi vaatimassa kivitystuomiota, koska raipparangaistus olisi aivan liian vähäinen tuomio noinkin isosta rikoksesta. Maassa maan tavalla! Huokaus..

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Tämä on oikea tapa vaikuttaa. Tuot näkemyksesi epäkohdista esille täysin hyväksyttävin keinoin.

Sami Laitinen

Reilut sata kommenttia joissa noin puolessa mainitaan tai viitataan Perussuomalaiseen puolueeseen. Melko hyvin blogilta, jonka alkuperäiskirjoituksessa ei mainita ensimmäistäkään puoluetta.

Lauri Korhonen
Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Mainen osavaltion senaattorit vaativat Venäjää vapauttamaan Greenpeacen aluksen kapteenin sekä koko miehistön, mukaan lukien myös suomalainen Sini. Kapteeni Peter Willcoxilla on jotakin kytköksiä Mainen osanvaltioon. Amerikkalaiset lainsäätäjät puolustavat kaikkia miehistön jäseniä kansallisuuteen katsomatta. Suomessa taas keskitytään siihen, että joku on suomalainen ja sitten vielä käännytään sitä suomalaista vastaan. Noloa.

Maine lawmakers want Russia to free Greenpeace crew
KITTERY – Forty-one members of the Maine House are petitioning the Russian government to release a Greenpeace ship captain and crew that tried to climb aboard a drilling platform in the Arctic
http://www.pressherald.com/news/Maine_lawmakers_wa...

Käyttäjän PekkaSavolainen kuva
Pekka Savolainen

Willcox on pidätetyistä ainoa USA:n kansalainen, ja syntyperältään connecticutilainen. Willcoxin vaimo on kotoisin Islesborosta, Mainesta, ja Mainesta, Kitterysta kotoisin oleva kongressiedustaja Deane Rykerson on Willcoxien perhetuttu. Osavaltio on vaatinut kaikkien pidätettyjen vapauttamista, liittovaltion kannanottoa hidastaa se, että puoti on toistaiseksi suurimmalta osalta suljettu budjettikiistan seurauksena.

Willcox oli Rainbow Warriorin kapteenina 1985, kun Ranskan tiedustelupalvelu DGSE upotti aluksen pommilla Aucklandin satamassa. Räjähdyksessä kuoli yksi miehistön jäsen. Operaation nimi oli Opération Satanique (Operaatio Saatana). Ranskassa tapaus johti hallituskriisiin ja puolustusministerin ja tiedustelupalvelun johtajan eroon. Vasta 20 vuotta myöhemmin ranskalaiset julkaisivat tiedon, että käskyn aluksen upottamisesta antoi presidentti François Mitterrand.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Rainbow_Warrior

Käyttäjän PekkaSavolainen kuva
Pekka Savolainen

Meet Peter Willcox, The Greenpeace Captain Currently Under Arrest In Russia

http://www.huffingtonpost.com/2013/09/30/peter-wil...

Jonas Hellgren

Millä logiikalla blogisti oikein tempasi tuon "kaveria ei jätetä".
Ne jotka termin alunperin ottivat käyttöön menivät yhdessä - kavereina - keikalle. Tämä neisti meni sinne oman porukkansa kanssa. He eivät varmaan jätä kaveriaan. Ei ole Suomen valtion tai koko kansan asia hakea Siniä pois. Jos asia Veikkoa kaivelee, niin siitä vaan hakemaan tuo takaisin.
Omasta mielestäni olisi parempi Suomelle ja suomalaisille jos jäisi sille tielleen.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Kaveria ei jätetä. Kansalaisemme Jyri Jaakkola Meksikossa menetti henkensä. Hallituksemme Halosen johdolla ei ollut asiasta kiinnostunut. Ainoana asiaa yritti selvittää tänään vihreä, karsastamani, Satu Hassi, joka kylpee islantilaisissa rikkilähteissä ja kieltää itämeren rikkipäästöt.
Maailma eivoisi hyvin, jos meillä ei olisi satuja.

Toimituksen poiminnat